Simulatorgolf - med Trackman Virtual Golf

2019/20. Snart lanseras Årets inomhustävling i Kalmar Golfbutik - håll utkik på Facebook-sidan: https://www.facebook.com/groups/154035525333876/

I vår butik i centrala Kalmar har vi en golfsimulator som kan användas året runt. Vi använder oss av det världsledande systemet Trackman. Trackman 4 har en riktighet på 99,9% dvs överlägsen all träning du kan få på en driving range eller träningsområde. Fundera gärna över hur många variabler ett golfslag på en driving range kan ge dej kontra ett golfslag i Trackman. Svaret är en (1!) i jämförelse mot Trackman som ger dej 43 variabler. Det enda du kan få ut av ett golfslag är det visuella dvs hur bollen flyger. Sen skall tilläggas att Trackman utgår från bollar av högsta prestanda dvs ej driving range-bollar. Trackman kan för att ge några exempel ge dej följande:

 • Exakt hur långt bollen flyger
 • Hur långt bollen studsat från landningen dvs skillnaden på carry och totallängd
 • Bollens spinn (tex för att få maximal effekt av ett driverslag skall bollens spinn understiga 3000 rpm)
 • Klubbans svingspår
 • Klubbladets träffvinkel
 • Launchvinkel kontra attackvinkel dvs vilken utgångsvinkel bollen har i förhållande till bollträff
 • Smash-factor dvs hur bra bollträffen är
 • Svinghastighet kontra bollhastighet

Vad är en golfsimulator?

Det finns olika typer av golfsimulatorer men Trackman är uppbyggd av en kamera och en sensor som läser av bollens rörelse, hastighet och riktning när man slår bollen. Trackman är en enhet som står bakom själva golfspelaren och filmar mot bollen. Spelaren slår mot en stor duk där en projektor visar omgivningen och golfbanans detaljer eller en driving range. Alternativt använder du dej av Trackman och Trackman university där du ges bilder med statistik så som bollhastighet, klubbhastighet, hur bollen träffas, vilken riktning och massa andra nyttiga uppgifter vid en lektion eller ett träningspass. Du skapar enkelt ett Trackman konto vilket är gratis - all statistik mailas direkt till dej. Med denna kan du enkelt se hur du skall förbättra din sving, bollträff etc allt enligt siffrorna Trackman ger. I Trackman university får du veta exakt vilka variabler av ditt golfslag som behöver förbättras för att optimera bollflykt, bollträff, spinn etc

NYHET VINTERN - From vintern 2019/20 finns den efterfrågade Puttsimulatorn inbyggd i Trackman

Hur kan man spela?

Vi erbjuder spel på ett flertal olika sätt. Spela själv, spela med vänner, möt andra golfare från hela världen online. Var 14e dag lanseras nya tävlingar där du kan möta övriga världen i 9-håls, 18-håls, Närmast hål och/eller Längsta drive-tävlingar. Är du riktigt duktig vinner du pengar som kan utnyttjas på Amazon.com. För att få vara med i dessa tävlingar måste du skapa ett login vilket är kostnadsfritt samt spela 45 hål på valfria banor för att få ditt "webbaserade" handicap. Läs mer här: https://trugolf.com/e6/

Hur många kan spela samtidigt?

Man bör vara 2 spelare eller fler. Man kan spela ensam mot datorn tex men spelet blir oftast oerhört tilldragande och man spelar för snabbt och tappar fokus som man kanske kan bibehålla på en normal golfrunda eftersom det oftast kanske är 3-4 minuter mellan varje slag. I simulatorgolf kan man slå både ett och två slag inom en minut. När man är två eller fler sporras man av varandra och det blir mer likt en matchspelssituation. Det är inga problem att vara upp tom 4 personer. Vi tar även emot större sällskap men då brukar vi dela in alla i lag för att maximera nöjet av speltillfället.

Hur lång tid tar det?

Tidsåtgången beror helt och hållet på hur snabbt man spelar normalt och om man spelat simulatorgolf innan. Ensamspelare klarar 18 hål på 1 timma och 2 spelare klarar 18 hål på 2 timmar. 3 stycken vana spelare kan också hinna 18 hål på under 2 timmar men inget vi kan garantera. är man 3-4 spelare bör man boka åtminstone 3 timmar för att hinna klart inom tidsramen. Vissa perioder av året är det fullbokat nästan varje dag i simulatorn och då är det viktigt att bokad tid följs. Hinner man ej klart får spelet avbrytas till förmån för de som bokat tiden efter.

Hur spelar man?

Ta helst med egen utrustning. Trugolf ihop med Trackman är oerhört verklighetsnära förutom att du slipper gå fram till bollen efter varje slag. De första hålen känns det lite ovant att veta var man skall sikta och hur hårt man skall slå på tex korta inspel. Det är alltid knepigare - och nyttigare - när man ställs inför en situation där du ej kan lita helt på din visuella upplevelse utan måste även känna slaget dvs kinestetiskt. En sån upplevelse är oerhört fostrande och kommer stärka dig inför kommande säsong utomhus. Enda slaget som ej liknar verkligheten är bunkerslag eftersom man normalt slår dessa hårdare i sanden och förlitar sig på sandens dämpande effekt. Eftersom Trackman läser bollen och dess utgångsspinn, hastighet och vinkel så kan den ej "förstå" ett hårt slaget bunkerslag utan har man 20 meter till flaggan från bunker skall man slå ett vanligt 20 meters slag. Spelet har s k "autoputt" vilket innebär att det puttar av sig självt. Normalt får de flesta bättre eller tom mycket bättre puttning än vad de presterar normalt utomhus - cirka 27-32 puttar. Det är en av anledningarna till att Trugolf infört ett webbaserat handicap som oftast blir lägre eller mycket lägre än ditt vanliga spelhandicap.

Vad mer kan man göra i Trackman?

 • Trackman är en hel värld av information om din sving och ditt golfspel som du med ens kommer förstå när du tar dina första slag. Med hjälp av Trackman university och jämförelser i Trackman Combine kan du snabbt ges ovärderlig feedback på ditt spel som du enkelt kan iscensätta och återigen få direkt feedback. Inget instrument kan ge dej denna information så snabbt och enkelt.
 • Prova ut klubbor i Trackman. Oavsett om du bara vill slå några slag med en wedge eller stå och banka drives i Trackman är det något du gör med fördel inför varje nyinköp hos oss. Har du ej bokat en custom fit utan vill stå själv så kan vi hjälpa dej med vilka värden du skall värdesätta i din egen utprovning.
 • Custom fit. Vi har säsongen 2017 totalt 8 märken vi gör komplett custom fit; Callaway, Cobra, Taylor Made, Srixon, Cleveland wedgar, Ping, Titleist och Nike. Trots att Nike lagt ner sin klubbtillverkning har vi köpt på oss klubbor, skaft och grepp för att utföra komplett custom fit så länge lagret räcker.
 • Ta en lektion med vår PGA Club Professional - Ludvig Fornell. 

Simulatorn bokas timvis ända fram till 23:00 varje dag. Priset är 100 kr/h under våra öppettider (lördagar 200kr/h under öppettider) samt kvällar/icke-öppettider 400 kr/h. Var noga med att komma i tid och respektera dem som bokat tiden efter dej.

Den som bokat tiden är ansvarig för alla spelare i golfsimulatorn. Eventuell skadegörelse på inventarier och lokalen betalas av de som bokat

 E6 Golf - Spela hundratals olika banor från hela världen, även online.

Vill du spela ett Online-Event klicka nedan för att se tillgängliga Events! Boka här!

Skapa en användare, håll reda på statistik, få ett
Handicap.

Välj bland hundratals banor över hela världen!

Få grafisk information om hur bollen träffas, distans med mera.

Verklighetsbaserade golfhål med vackra omgivningar

Trackman Golf - Perfekt för träning och lektion

Är du mer inne på att förbättra ditt spel, träna eller ta då en lektion med Trackman. Skapa en profil och få all statistik sparad. Se hur du utvecklas gång för gång.

Se hur bollen träffas, hastighet, längd etc.

Spara alla slag för att se utveckling.